Startschot voor InnoPotato Award 2012 op Potato Europe

Startschot voor InnoPotato Award 2012 op Potato Europe
September 07, 2011
Na de succesvolle editie van 2010, wordt op Potato Europe te Kain het startschot gegeven voor de tweede InnoPotato Award.

Met deze wedstrijd worden Belgische aardappeltelers beloond die innovatie binnen hun bedrijf hoog in het vaandel dragen. Innovatie binnen de Belgische aardappelteelt in de kijker Belgische aardappeltelers hechten veel belang aan innovatie en trachten daarnaast ieder jaar de kwaliteit van hun aardappelen te verbeteren.

Om deze inspanningen in de kijker te zetten werd in 2010 de InnoPotato Award in het leven geroepen, die aardappeltelers beloont voor een toepassing van innovatie op hun bedrijf. Deze wedstrijd moet zowel in binnen- als buitenland het innovatieve karakter van de Belgische aardappelteelt onder de aandacht brengen.

Start inschrijvingen

Het startschot van de 2de editie van de InnoPotato Award wordt gegeven op Potato Europe te Kain.

Landbouwers kunnen zich inschrijven via e-mail of per post. Op het inschrijvingsformulier kunnen de kandidaten hun project kort toelichten en de meerwaarde voor de Belgische aardappelteelt motiveren. Inschrijven kan nog tot 1 mei 2012.

De winnaars worden bekendgemaakt op de laatste dag van de vakbeurs Interpom|Primeurs 2012 (25 tot 27 november 2012 in Kortrijk Xpo). Onder de laureaten worden cheques van 1.500, 1.000 en 750 euro verdeeld.

Jurering

De wedstrijd verloopt grotendeels volgens het succesrecept van de eerste editie:
  • De InnoPotato Award wil aardappeltelers in Vlaanderen en Wallonië de kans bieden om, eventueel samen met een leverancier of afnemer, een recent toegepaste innovatie op hun bedrijf voor te stellen. Deze innovatie kan slaan op teelt, bewaring, mechanisatie…
  • Op basis van alle inschrijvingsformulieren wordt een eerste selectie gemaakt. De jury bezoekt vervolgens elk bedrijf waarvan het dossier beantwoordt aan de wedstrijdcriteria.
  • In tegenstelling tot de editie van 2010 zullen de winnaars niet enkel gekozen worden door collega-aardappeltelers. Dit keer heeft een professionele jury 50% van de stemmen, die samengeteld worden met de 50% van bezoekers aan Interpom|Primeurs 2012.
Sponsored Content