DePraetere: Aardappelverwerking België naar 4 miljoen ton

DePraetere: Aardappelverwerking België naar 4 miljoen ton
January 12, 2011
De aardappelverwerking in België heeft het hoogste punt nog niet bereikt. Het land groeit in 2015 naar een verwerking van 4 miljoen ton aardappelen, dat zei Guy Depraetere, algemeen secretaris van het Algemeen Boerensyndicaat in België vandaag op de themadag aardappelen in de Meerpaal in Dronten.
 
Depraetere sprak samen met twee collega-akkerbouwers Jan Brennen uit Canada en Koos Dekker uit Polen over de afzet van aardappelen in binnen- en buitenland. De themadag werd georganiseerd door de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland. Zo'n 400 belangstellenden zijn op het evenement afgekomen.
 
De afgelopen twee jaar is het aardappelareaal in België met 26 procent gestegen, Guy Depraetere is ervan overtuigd dat België de komende jaren nog meer aardappelen zal produceren. 'Met een verwerking van meer dan 3 miljoen ton heeft België zich dit jaar bij de grote jongens als Nederland en Duitsland weten te voegen, maar de groei in het land is sneller en het einde is nog niet in zicht. De verwachting is dat de verwerking in het land jaarlijks met vijf procent zal groeien en in 2015 zal dit zelfs 4 miljoen ton aardappelen bedragen.'
Sponsored Content