Расширенный поиск
  [node:title]

  Donderdag blokkeerden actievoeders van Greenpeace in Zweden een opslagplaats waar het Duitse bedrijf BASF genetisch gemodificeerde Amflora-aardappelen bewaart.

  "Volgens Greenpeace brengt het gebruik van genetisch gemanipuleerde aardappelen onnodige risico's voor milieu en gezondheid met zich mee, terwijl er natuurlijke alternatieven voorhanden zijn", verklaart Jonas Hulsens van Greenpeace België.

  Greenpeace wil voorkomen dat de Amflora-aardappel verspreid wordt in de natuur en beroept zich op strijdigheid met de EU-regels omdat het antibioticaresistent gen van de Amflora-aardappel niet toegelaten zou zijn. De natuurorganisatie vraagt BASF om de teelt van de genetisch gemodificeerde aardappel stop te zetten en dringt bij de Europese commissie aan op het intrekken van de teelttoelating voor de bewuste aardappel.

  Greenpeace vindt het zinloos om genetisch gemodificeerde aardappelen te gebruiken voor zetmeelproductie omdat de natuurlijke variëteiten Henriette en Eliane evenzeer geschikt zouden zijn voor industriële toepassingen.

  Foto en videobeelden van de Greenpeace aktie

  Help