Vakbondsleden bij Avebe bieden alternatief voor crisismaatregel

  • 新闻
  • 原料
  • Vakbondsleden bij Avebe bieden alternatief voor crisismaatregel
Avebe for news

Vakbondsleden bij Avebe bieden alternatief voor crisismaatregel

八月 04, 2009
Vakbondsleden bij Avebe willen wel vijf vakantiedagen inleveren, wanneer de crisismaatregel van de directie van tafel gaat. Het aardappelzetmeelconcern vraagt alle medewerkers om zestien maanden lang wekelijks 2,4 uur meer te werken zonder extra loon. De overgrote meerderheid van de werknemers ziet dit niet zitten.

De directie gaat vanaf eind augustus tijdens kleinschalige overleggen werknemers proberen te overtuigen van de noodzaak van de maatregel. Leden van FNV Bondgenoten en CNV zullen aanwezig zijn bij zoveel mogelijk vergaderingen. "Als je baas langskomt en je bent maar met een klein groepje, dan is het lastig om recht voor z'n raap te zeggen wat je denkt. Steun van ons lijkt me dan zeker welkom", aldus Bert Schipper, lid van FNV Bondgenoten en werknemer van Avebe.

"Wij weten dat de vooruitzichten van het bedrijf slecht zijn. Er is op dit moment overproductie en we verkopen niet goed. Om grotere problemen voor te zijn, wil de directie ons omgerekend 15 van de 23 atv-dagen laten inleveren zonder financiële compensatie. Dat is nogal wat. Verder zal medewerkers van rond de 60 jaar gevraagd worden of ze vervroegd willen uittreden. Hoe dit verzoek zal vallen, is nog niet bekend."

Het tegenvoorstel van de bonden is om iedereen vijf vakantiedagen in te laten leveren, in plaats van de 2,4 uur extra werken per week. "Dit levert het bedrijf ongeveer een miljoen op. We zijn dus zeker bereid om goede ideeën aan te dragen."Tot nu toe gaat de directie niet akkoord met dit alternatieve voorstel.
Sponsored Content