高级搜索
   Agrico
  Agrico heeft een dochterbedrijf opgericht in Roemenië. Het bedrijf verpakt tafelaardappelen voor levering aan supermarkten.

  Het verpakkingsbedrijf Cartof Agrico is opgezet samen met de Roemeense aardappelteler Sorin en de agent van Agrico in Roemenië. Agrico heeft een belang van 51 procent in het nieuwe bedrijf, zei directeur Ineke Mastenbroek vandaag in Bant, bij de rassenpresentatie van de coöperatie. "De rest van de aandelen is van Sorin en van onze agent."

  Roemenië ontwikkelt snel, stelt Mastenbroek. "De consumenten kopen steeds meer aardappelen in de supermarkten en ze worden kritischer. De Roemeense supermarkten stellen daarom steeds hogere eisen aan de tafelaardappelen in hun schappen."

  Teler Sorin heeft al een kleine verpakkingslijn. Agrico heeft een nieuwe laten bouwen. "Cartof gaat ongeveer 150 ton aardappelen per week verpakken. We kunnen via het nieuwe dochterbedrijf onze rassen beter vermarkten in Roemenië. Het pootgoed wordt in Nederland geteeld en geleverd aan Roemeense telers. Die zorgen voor de aanvoer naar Cartof. In december gaat de nieuwe verpakkingslijn daar draaien."
  Help