NEPG verwacht een record aardappeloogst: 25,5 millioen ton

Nepg for news

NEPG (North-Western European Potato Growers)

九月 16, 2011
De NEPG verwacht onder invloed van een hoge hectareopbrengst en een groter areaal een recordopbrengst bij de aardappeloogst. Dat maakt de organisatie in een persbericht bekend. Pas 20 procent is geoogst. Wat opvallend is doordat de aardappelen dit seizoen al vroeg gepoot zijn. 

De North-Western European Potato Growers(NEPG) verwachten een hectareopbrengst van 47,3 ton per hectare. De hoogste opbrengst in zes jaar tijd.

Daarnaast groeide het aardappelareaal ook nog eens met 1,3 procent.

Momenteel wordt het vooral spannend of de aardappelen geoogst worden. Ondanks het vroeg pootseizoen is namelijk pas 20 procent van de aardappelen geoogst.

Het seizoen begon vroeg, maar was ook zeer droog. Onder invloed hiervan hebben de aardappelplanten minder knollen en zijn knollen groter dan normaal. Het NEPG verwacht dan ook meer bovenmaats pootgoed voor export en consumptie. 'Het drogestofgehalte is de aardappelen is hoog, de verwerkende industrie kan dus uitzien naar goed uitgangmateriaal met hoge rendementen in de fabriek. Alhoewel de tarra groter kan zijn door een hoog percentage groen, misvormde knollen en natrot.'
Sponsored Content