Machinefabrikant Tummers Methodic toont grootste Hex Polisher ooit

Tummers Hex Polisher

Tummers Hex Polisher

五月 03, 2012
Een keer oog in oog staan met de grootste Hex Polisher? Benieuwd naar het allernieuwste ontwerp op het gebied van klei- en zoutbadentechniek? Ga dan naar de open dagen van Tummers Methodic uit Hoogerheide op 10 en 11 mei aanstaande. Iedereen die op zoek is naar de meest uitgekiende totaaloplossingen voor de wereld van voedselverwerking kan hier zijn hart ophalen.

Innovatie

Innovatie staat bij Tummers Methodic al 35 lang hoog in het vaandel. Er gaat geen jaar voorbij of de fabrikant van industriële machines voor voedselverwerking voegt weer een reeks doordachte technieken toe aan het productgamma. Op de open dagen zullen ze allemaal volop in de schijnwerpers staan. Een van de meest in het oog springende ontwerpen die Tummers Methodic met trots zal presenteren is de Trommel Polisher TP-1650x3750T.

De typeaanduiding geeft al aan dat het hier gaat om een flink uit de kluiten gewassen polijstmachine. Het is de meest uitgelezen machine voor het oppoetsen van knol- en bolvormige voedingsproducten. Dankzij de trommellengte van 3,75 meter en -diameter van 1,65 meter is met de TP-1650x3750T een reinigingscapaciteit te behalen van maar liefst 35 ton per uur. Daarmee is het de grootste hexagonale trommel met wasborstels in zijn klasse.

Verbeterde menging in KB-450

Nog een nieuw doordacht ontwerp van Tummers Methodic betreft een nieuwe klei- of zoutbad productscheider. Het gaat hier om de KB-450. Deze machine is uitermate geschikt voor het scheiden van drijvende en niet-drijvende delen in knol- en bolvormige voedingsproducten in een mengsel van klei of zout en water.

Door een gecontroleerd verschil in opwaartse kracht blijven de lichte delen uit de productstroom drijven en zullen de te zware delen zinken. Een vernuftige aanpassing van de bouwvorm van het bad draagt nu zorg voor een verbeterde menging van water met klei of zout. Dat maakt het mogelijk om uit een product als aardappelen nog nauwkeuriger de glazige knollen uit een geoogste partij te scheiden van de knollen met het gewenste onderwatergewicht.

Bewezen betrouwbare machines

Behalve deze opzienbarende noviteiten zullen op de open dagen ook machines van Tummers Methodic te bewonderen zijn die al langere tijd bewezen betrouwbaar zijn gebleken. Een voorbeeld daarvan is de KW 450 T 1300x4800. Deze ontstener en trommelwasser voor knol- en bolvormige voedingsproducten kenmerkt zich in de dagelijkse praktijk door zijn robuuste bouw. De KW 450 is een veelgekochte alom gewaardeerde machine met een capaciteit van 45 ton product per uur.

Daarnaast zijn zowel kleinere als grote modellen van de KW-serie leverbaar met een uiteenlopende capaciteit van 5 tot 150 ton per uur. Ook opgesteld bij Tummers Methodic is de ZZ-0600 Droogborstelmachine. De praktijk prijst deze machine met gepatenteerde borsteltechniek onder meer om het bijzonder hoge rendement. Dat gaat eveneens op voor een machine als de Zetmeeldrum die een capaciteit heeft van maar liefst 700 kilogram per uur. Deze is voorzien van het bekende quick-release messysteem. Hiermee is het mogelijk om het snijmes tijdens het draaien te vervangen. Andere favorieten van Tummers Methodic zijn de productpompen met S-waaiers. Alle leverbare maten zijn op de open dagen te bewonderen. De pompen kenmerken zich vooral door de revolutionair gegoten S-waaier. Een unieke vormgeving die ervoor zorgdraagt dat het product in de waterstroom niet of zo min mogelijk beschadigt.

Live demonstraties

Alle tentoongestelde innovaties geven aan dat Tummers Methodic al 35 jaar lang volop in beweging is. Dat zal de fabrikant op de open dagen ook letterlijk opvatten. Zo zullen de bezoekers tijdens demonstraties live kennis kunnen maken met de unieke watersnijkits van de fabrikant. Hierbij zal te zien zijn hoe krachtig en vlijmscherp de machines van Tummers Methodic producten als frites, wedges, schijfjes en nog veel meer kunnen snijden. Ook interessant om eens in levenden lijve te aanschouwen is het volledige productieproces van de TM-messenblokken en de productiewijze van al het benodigde plaatwerk voor de machines van Tummers Methodic in de speciale afdeling van Tummers Plaatbewerking.

Open deur in nieuwe kantoorpand

Niet alleen de producten van Tummers Methodic ondergaan vernieuwingen, maar ook het bedrijf zelf. De fabrikant opent op 10 en 11 mei namelijk ook de deuren van de nieuwe kantoor-, receptie- en spreekruimtes. Alle bezoekers krijgen een gastvrij onthaal met de nodige verzorging van de inwendige mens. Meer informatie over de open dagen bij Tummers Methodic is op te vragen bij Dustin-Dwight Verhagen via het e-mailadres dustin@tummers.nl. Het bezoekadres voor de open dagen is Tummers Methodic, Ampèreweg 4, Hoogerheide.
Sponsored Content