高级搜索
   MAX Burgers
  Uitbreiding in andere landen, ook naar Nederland. Max, de hamburgerketen uit Zweden, wil expanderen. Er wordt gezocht naar een partner in ons land. Die moet in ieder geval net zo milieubewust zijn als Max.

  Dat zegt Pär Larshans van Max. Hij is bij de Zweedse hamburgerketen directeur op het gebied van duurzaamheid. Larshans gaf een indrukwekkende presentatie tijdens het brunchcongres van Food Service Instituut Nederland (FSIN).

  Duurzaamheid is een tweede natuur geworden voor het in 1968 opgerichte en zeer succesvolle Max (121 miljoen euro omzet). Het streeft daarmee in Zweden andere grote (fastfood) bedrijven voorbij, zo toonde Larshans middels onderzoek aan.

  Het duurzaamheidsprincipe wordt volledig doorgevoerd. Van boer (alleen het beste, regionale rundvlees) tot product (minder vet, minder zout, meer vezels) tot verpakking (bv. geen kartonnen box bij kidsmenu).

  Ook laat het de gasten precies weten hoe groot de CO2-uitstoot van ieder gerecht is, is het bedrijf direct betrokken bij diverse projecten in derde wereld landen.
  Help