Búsqueda Avanzada
  [node:title]
  De Amerikaanse producent van consumentengoederen Procter & Gamble zou volgens de Financial Times een koper zoeken voor zijn batterijmerk Duracell en zijn voedingstak met Pringles-chips en Folgers-koffie. Met vestigingen in Mechelen en Aarschot zou dergelijke beslissing ook gevolgen voor Belgie kunnen hebben. "Pure speculatie", reageert Vincent Vandepitte, de Belgische woordvoerder van Procter &Gamble.
   
  In Mechelen staat een van de twee fabrieken waar Pringles worden geproduceerd. 'De grootste frituur van België' telt zo'n duizend werknemers en voert zijn chips uit naar Europa, Azië en het Midden-Oosten.
  "Berichten in de Financial Times over een nakende verkoop van P&G-activiteiten zijn pure speculatie van deze krant", reageert Vincent Vandepitte, de Belgische woordvoerder van Procter &Gamble. "Er is geen enkele indicatie om dit hard te maken. Er is met name geen enkele actie in die zin aan de gang. Het is correct dat alle merken worden geëvalueerd maar dat is iets dat continu gebeurt".

  "Het beste bewijs dat er in Mechelen niets aan de hand is, is dat weer op dit moment op zoek zijn naar een 30-tal extra mensen omdat de zakener ongelooflijk goed gaan", vervolgt Vandepitte. "Dat zouden we toch niet doen als we plannen hadden om dit bedrijf weg te saneren". In de vestiging in Mechelen is er woensdagnamiddag op vraag van de vakbonden een bijzondere ondernemingsraad van start gegaan.
  Help