Aardappelzetmeelconcern Emsland group betaalt bonus voor teler die quotum levert

Emsland Group for news

Aardappelzetmeelconcern Emsland group betaalt bonus voor teler die quotum levert

Septiembre 19, 2010

Het Duitse Emsland Group heeft in haar laatste nieuwsbrief laten weten dat telers verplicht zijn hun contracten aan de fabriek na te komen. Ze verwachten dat telers het aanbod zullen krijgen om aardappelen aan andere te leveren, terwijl die al bij hun onder contract staan. Dit doordat de complete aardappeloogst tegenvalt, waardoor veel vraag is naar aardappelen.

'Wij weten dat over het algemeen de telers die aan ons leveren hun contracten nakomen. Degene die toch aardappelen verkopen die aan Emsland Group toebehoren schaden niet alleen hun onderneming, maar ook collega's. Contracttrouw betekent dat alle aardappelen die in het contract genoemd worden ook daadwerkelijk geleverd worden.

Om toch te voorkomen dat telers contractbreuk plegen heeft de Duitse aardappelverwerker maatregelen genomen. 'Telers moeten wanneer ze een kleinere oogst verwachten een schriftelijke melding doen bij de fabriek. Daarna komt iemand die door de fabriek geautoriseerd is om een monster te nemen. Die monsters worden niet bij iedereen genomen. De bedrijven worden aan de hand van willekeur uitgezocht.' Mocht later blijken dat een teler de boel voor de gek heeft gehouden en hij levert niet het verwachte volume dan worden er stappen ondernomen.

Naast de harde maatregelen probeert Emsland ook met een extra premie telers te overtuigen om hun complete quotum te leveren. Voor het hele quotum krijgt een akkerbouwer 20 euro per ton extra. 80 procent van het quotum levert een bonus op van 5 euro per ton.   AGD bericht dat deze maatregelen alleen van toepassing zijn voor aardappelen bestend voor de produktie van aardappelvlokken en niet voor aardappelen betemd voor aardappelzetmeel

Sponsored Content