C. Meijer ontwikkelt nieuwe aardappelrassen

Meijer Potato

C. Meijer ontwikkelt nieuwe aardappelrassen

March 11, 2008
C. Meijer B.V. te Kruiningen is in 1920 opgericht, en sindsdien altijd een familiebedrijf gebleven. De kwaliteit en waarde van de organisatie, producten en diensten zijn gebaseerd op de kennis, kunde en inzet van alle medewerkers. 
Meijer is in de eerste plaats een veredelingfsbedrijf met een eigen selectieprogramma. Zij veredelen voor de markt, en vertalen de wensen van de consument in nieuwe aardappelrassen. Er is hierbij optimale aandacht voor aspecten als kwaliteit, oogstzekerheid en resistentie.
Alle tafelaardappelen krijgen een naam uit de muziek, en de verwerkingsaardappelen hebben 'Lady' voor hun naam staan. Meijer introduceert een aantal nieuwe aardappelrassen.De Melody bestaat al zo'n 5 jaar, en de afzetgebieden van het ras zijn vooral de landen in Noord West Europa. Melody heeft een hoge resistente voor veld- en knollenphytophthera. "Het is een zeer betrouwbaar ras", zegt Guus Heselmans, Manager Kweekbedrijf. Het ras blijft goed in bewaring, en wordt het gehele jaar aangeboden, ook lokaal. De stressbestendige plant, die op diverse grondsoorten kan groeien, heeft een hoge marktopbrengst. "Er is weinig rest", aldus Van der Stee. Dit heeft ook zijn voordeel voor de verpakkers, die weinig werk hebben aan dit ras. De Melody is geschikt als tafelaardappel en voor de grillmarkt. De Melody is een kruimige aardappel. Het ras is helder van kleur en heeft robuuste uitstraling. Van der Stee en Heselmans benadrukken de stabiliteit van de aardappel. "Het is een uniform ras, met een hoge marktgerichte opbrengst"
Sponsored Content