Agrico en Lantmännen Lantbruk starten Agrico Nordic

Agrico for news

Agrico en Lantmännen Lantbruk starten Agrico Nordic

February 09, 2009

Aardappelcoöperatie Agrico en het Zweedse Lantmännen Lantbruk hebben de onderneming Agrico Nordic opgericht. De nieuwe onderneming richt zich op de productie en verkoop van pootgoed in Zweden.

Agrico Nordic wordt exclusief vertegenwoordiger van de rassen van Agrico en haar aangesloten kwekers. Het bedrijf zal nieuwe rassen beproeven en introduceren. De productie van pootgoed van tafel-, industrie- en zetmeel rassen wordt ondergebracht bij ervaren telers. Agrico Nordic zal pootgoed op de Zweedse markt verhandelen en daarnaast in overleg met Agrico, pootgoed exporteren. Lantmännen Lantbruk neemt de vermarkting van pootgoed bij haar leden ter hand.

Agrico Nordic is eveneens aangewezen om de import van Agrico pootgoed vanuit Nederland te begeleiden, evenals de verkoop van tafel- en industrieaardappelen. Ook het organiseren van import programma's behoort tot het takenpakket.

De oprichting van Agrico Nordic is een belangrijke mijlpaal voor zowel Agrico als Lantmännen Lantbruk. Agrico directeur Ineke Mastenbroek is content met de geboorte van de nieuwe onderneming: "De positie van Agrico in de aardappelmarkt in Zweden wordt versterkt en ook Finland zal straks beter bediend kunnen worden. Door de relatie met ervaren telers te intensiveren kunnen we de pootgoedteelt van rassen van Agrico en haar aangesloten kwekers in Zweden uitbreiden".

Sponsored Content