Landjuweel installeert Celox RV12 aardappelsorteermachines

Landjuweel installeert Celox RV12 aardappelsorteermachines.

Landjuweel installeert Celox RV12 aardappelsorteermachines.

December 11, 2011

De nieuwste generatie Celox RV12 optische sorteermachines van NEWTEC levert meer capaciteit en meer kwaliteit in de verwerking van consumentenaardappelen bij Landjuweel. Groothandel en verpakkingsbedrijf Landjuweel in Uithuizermeeden sorteert, wast en verpakt ruim 85.000 ton aardappelen per jaar voor supermarkten en speciaalzaken. In het geautomatiseerde proces met 24-uurs productie zorgt een combinatie van inpakmachines en robotlijnen voor het vullen van containers en kratten met verpakkingen van 500 gram tot 10 kilo aardappelen.

Landjuweel krijgt steeds meer vraag naar specialiteiten en ook het totale afzetvolume neemt toe. Om klanten beter en sneller van dienst te kunnen zijn, heeft Landjuweel geïnvesteerd in het vervangen van hun huidige drie Celox machines door de nieuwste Newtec Celox RV12 optische sorteermachines. Met de nieuwe Celox RV12 wordt niet alleen de capaciteit verhoogd, ook kwaliteit en maatsortering worden nog beter gewaarborgd.

Directeur Bram Werkman van Landjuweel: "De nieuwe machines vervangen onze huidige Celox machines die al ruim zes jaar tot tevredenheid dienst doen in ons verpakkingsproces. Maar we groeien en hebben meer capaciteit nodig, vooral in piekperiodes. We verwerken immers meer specialiteiten en het proces wordt steeds verder geautomatiseerd."

"Nauwkeurig lezen van aardappelen is van groot belang voor een goede kwaliteit eindproduct. Daarom zijn kwalitatief hoogwaardige optische sorteermachines essentieel in ons proces", aldus Werkman. "Met de nieuwe Celox RV12 van Newtec verbeteren we niet alleen onze capaciteit met maar liefst 50 procent, we kunnen met deze machines ook nòg nauwkeuriger werken."

De nieuwe Celox-machine leest onder meer op blauwverkleuring en beschadiging. ,,Bovendien is de maatsortering voor ruim 99 procent correct. De kans op beschadigingen is kleiner en er ontstaat minder uitval. Hiermee kan de kwaliteit van de aardappel nog beter worden gewaarborgd”, aldus Werkman.

Celox RV12 sorteermachine

Celox RV12 sorteermachine

Sponsored Content