Agristo verwerft alle aandelen van Willequet

Agristo verwerft alle aandelen van Willequet
June 05, 2011
Na een jarenlange en vruchtbare samenwerking en teneinde deze samenwerking te bestendigen en nog te versterken is er een overeenkomst tot stand gekomen waarbij Agristo, gevestigd te Harelbeke, alle aandelen verwerft van Willequet, gevestigd te Nazareth. Willequet N.V. is opgericht in 1987 en heeft zich toegelegd op de productie van hoogwaardige aardappelspecialiteiten.

"Het is goed dat ons toonaangevend familiebedrijf overgaat in de handen van een ander gevestigd familiebedrijf en dat onze kwaliteitsproducten verder in Nazareth zullen geproduceerd worden door onze medewerkers, die mee aan de basis liggen van het succes van dit bedrijf", aldus Philippe en Koen Willequet.

Agristo N.V. produceert een groot gamma aan diepgevroren voorgebakken  aardappelproducten in zijn vestigingen te Harelbeke (België) en Tilburg (Nederland) . Deze worden ook wereldwijd vermarkt en geëxporteerd. Reeds vele jaren zijn aardappelspecialiteiten van de firma Willequet ook opgenomen in het aangeboden productassortiment van Agristo.

Luc Raes en Antoon Wallays, stichters van Agristo NV stellen: "Door onze jarenlange vriendschappelijke samenwerking waarderen wij ten zeerste de realisaties van het bedrijf Willequet en nemen wij de integratie ervan graag op in het groeiscenario van de Agristo-groep. Deze verdere uitbreiding van ons gamma diepgevroren aardappelproducten moet toelaten dat wij onze klanten, wereldwijd, een compleet assortiment, van de hoogste kwaliteit, kunnen aanleveren."

Belangrijke synergieën op gebied van aankoop, productie, logistiek en verkoop kunnen gerealiseerd worden en dragen duidelijk bij tot het succes van deze transactie. Tevens brengt dit mooie kansen naar innovatie en verbreding van het totale productenaanbod.
Sponsored Content