Food Innovation Online Corp

You are here

Heinz vestigt R&D Centrum in Nederland

 Heinz
May 29, 2011
Het Amerikaanse bedrijf Heinz gaat een Europees onderzoekscentrum bouwen in Nijmegen. Dat levert in totaal 300 banen op.
Het is de grootste investering in onderzoek van het voedingsmiddelen-concern ooit. Ter ondersteuning wordt ook het Europese hoofdkantoor in Zeist uitgebreid.
 
Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen is opgetogen over de investeringen. 'Hier mogen we als Nederland trots op zijn. Het versterkt onze positie in de wereldtop van de agrofoodsector. Het is een stevige stimulans voor de kenniseconomie van ons land.'
 
De Heinz uitbreiding in Nederland is overigens in sterk contrast met de vrijdag aangekondigde bezuinigingsplannen wereldwijd: 5 fabrieken zullen sluiten (2 in Europa, 2 in de US en 1 in Australie) en er zullen wereldwijd 1000 arbeidsplaatsen bij Heinz verdwijnen.
Companies in this Article
H.J. Heinz Company, offering "Good Food Every Day"™ is one of the world's leading marketers and producers of healthy, convenient and affordable foods specializing in ketchup, sauces, meals, soups, snacks and infant nutrition.
Share
Companies
Where