Week van de Friet zet Vlaamse specialiteit in de kijker

Week van de Friet zet Vlaamse specialiteit in de kijker
November 25, 2011

Op een doorsnee dag in de eerste drie kwartalen van 2011 aten 800.000 Vlamingen, dat is 12,6 procent van de bevolking, friet. Dat blijkt uit een bevraging door Insites Consulting in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Vanaf maandag zet VLAM, samen met de Vlaamse frituristen en aardappelschilbedrijven, de frietjes van de frituur in de schijnwerpers tijdens de Week van de Friet.

De Vlaming is nog steeds verzot op frietjes, deelt VLAM mee. Vooral bij 18-44 jarigen en gezinnen met kinderen zijn frietjes populair.

Van alle 'snellehaptenten' blijft de frituur de meest bezochte eetgelegenheid in Vlaanderen. In 2010 verklaarde 57 procent van de Vlamingen minstens maandelijks naar de frituur te gaan.

Sinds 2000 voert VLAM in opdracht van de Vlaamse frituristen en aardappelschilbedrijven promotie voor de frietjes van de frituur. De frituur wordt een hele week op een positieve manier in de spotlight gezet. Dit jaar zal actrice Nathalie Meskens - als prinses Mathilde - de frietjes van de frituur royaal aanprijzen. Een 'koninklijke' frietmobiel doet elke Vlaamse provincie aan. Lokale frituuruitbaters pakken op hun beurt uit met initiatieven.
 

(Click picture to watch video) Koninklijke ondersteuning

'Koninklijke' ondersteuning week van de friet