"Zwaartepunt AGF-handel zou op de lange termijn in Azië kunnen liggen"

  • News
  • Food Trends
  • "Zwaartepunt AGF-handel zou op de lange termijn in Azië kunnen liggen"
September 12, 2011
De Van Rijn Groep is inmiddels al een jaar of tien actief in China. De handelsrelatie begon met de import van Fuji-appelen en peren, wat nog altijd de belangrijkste importlijn is. Sinds drie à vier jaar verzorgt Van Rijn ook de aanvoer van agf-producten uit andere delen van de wereld naar China, met behulp van een Chinese partner die de lokale markten bedient. Zo komen bijvoorbeeld Zuid-Afrikaanse citrusvruchten en kersen en druiven vanuit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, via Hong Kong, China binnen. 

Het is niet verwonderlijk dat de Van Rijn Groep nog aan elke editie van de Asia Fruit Logistica heeft deelgenomen. "We beschouwen de Aziatische markt als één van de prioriteiten voor de lange termijn. Het zwaartepunt van de economie en AGF-handel zou op den duur best wel eens hier in Azië kunnen gaan liggen. Daar waren we al vroeg van overtuigd", vertelt Frank van der Windt.

"Dat zag je bijvoorbeeld jaren geleden al aan de westerse frietfabrieken die zich hier gingen vestigen na de opening van de eerste fastfood-restaurants. Deze zijn gefaciliteerd door de westerse partners met hun kennis en de marktpotentie is reusachtig gebleken. De Van Rijn Groep heeft voor wat betreft haar groente- en fruitactiviteiten veel kunnen leren van haar wereldwijde aardappelnetwerk."
Sponsored Content