Agrico presenteert zich biologisch op Fruit Logistica

February 19, 2012

Aardappelen telen en vermarkten met zorg voor natuur en mens, dat wil Agrico bereiken door de teelt van biologische aardappelen.

Met een oppervlakte van ruim 750 hectare en ca. 65 aangesloten biologische telers is Agrico de grootste leverancier van biologisch geteelde poot- en consumptieaardappelen.

Tijdens de Fruit Logistica, dè internationale vakbeurs voor de handel en marketing van aardappelen, groenten en fruit, laat aardappelcoöperatie Agrico zien dat verantwoord omgaan met natuurlijke bronnen een variatie aan (biologische) rassen oplevert die in de smaak vallen bij de wereldwijde kritische consument.
 

Agrico stand op de Fruit Logistica in Berlijn

Agrico stand op de Fruit Logistica in Berlijn

De bezoeker vindt op de stand van Agrico een scala aan pootaardappelen. Elk land en elke bevolkingsgroep heeft zijn eigen voorkeur voor wat betreft het uiterlijk, de smaak en de bereidingswijze van de aardappel. Met een uitgebreid rassenpakket laat Agrico in Berlijn zien dat zij altijd de aardappel heeft die het beste past bij de wensen van iedere klant. 

Vernieuwde verpakkingen van de Nieuwe Keuken

Tussen aardappelen oogsten en presenteren in het winkelschap zit een belangrijke schakel: de verpakking. Op de stand van Agrico laat dochteronderneming Leo de Kock en Zonen B.V. uit Purmerend zien dat zij gespecialiseerd is in versverpakte aardappelen. Leo de Kock en Zn. B.V. heeft een naam opgebouwd als het gaat om het verwerken van biologische aardappelen. In de speciaal voor biologische aardappelen ingerichte hal verwerken zij met de grootste zorg biologische aardappelen. Tijdens de Fruit Logistica heeft de bezoeker de primeur gekregen om de vernieuwde kiloverpakkingen van de Nieuwe Keuken te aanschouwen.

Mama Chunu;oerlekker en oergezond

Uiteraard ontbreekt ook Mama Chunu, de aardappel die van nature bijzondere voedingseigenschappen bezit, niet op de stand van Agrico. Vorig jaar werd de ‘ontdekking’ van Mama Chunu gepresenteerd. Dit jaar laat Agrico de bezoeker wederom zien dat Mama Chunu de consument de mogelijkheid biedt om iets bijzonders op tafel te zetten. Hoe je deze aardappel ook bereidt of welke variant je ook kiest: Mama Chunu weet wat goed voor je is. De aardappelen van Mama Chunu worden conform vooraf vastgestelde criteria geteeld vanuit hoogwaardig pootgoed van geselecteerde rassen. De huiskok van Agrico, Chris Overdevest, heeft weer de meest fraaie bereidingen van de Agrico-aardappelen aan de vele bezoekers laten proeven. Zeer enthousiaste reacties waren zijn deel.
 
Sponsored Content