Avebe fabriek ontruimd na stofexplosie

February 07, 2012
Bij aardappelzetmeelconcern Avebe in Ter Apelkanaal is dinsdagmorgen brand uitgebroken na een stofexplosie. Dat gebeurde in de dextrinefabriek, die centraal is gelegen op het terrein. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Avebe heeft de productie stilgelegd, de fabriek is ontruimd.

Door de explosie is een deel van de gevel weggeslagen. De brandweer heeft zich teruggetrokken tot een veilige afstand om een strategie te bepalen. Volgens een woordvoerder is er sprake van oplopende hitte. Onduidelijk is of dat kan leiden tot meer explosies. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn op het terrein aanwezig.

RTV Drenthe rapporteert dat de brand in de fabriek van aardappelzetmeelconcern AVEBE in Ter Apelkanaal vermoedelijk is ontstaan in één van de trommels in het pand. Dat blijkt uit warmtebeelden die de brandweer heeft gemaakt. De trommels worden gebruikt voor de productie van een grondstof voor lijm.

De brand bij AVEBE woedt sinds tien uur vanochtend na een explosie in de fabriek. De brandweer is bezig om de fabriekshal van de fabriek van AVEBE in Ter Apelkanaal te ventileren om het stof naar buiten te krijgen. Dat gebeurt na overleg met deskundigen. Het pand en omliggende panden zijn ontruimd.

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. De brandweer heeft zeker vijftig brandweermensen ingezet.

Sponsored Content