Búsqueda Avanzada
  [node:title]
  The Potato Company (TPC) uit Emmeloord probeert sinds enkele jaren de aardappelteelt in Burkina Faso van de grond te krijgen, om zodoende het tekort aan aardappels op te heffen.
   
  Dat blijkt lastiger dan verwacht. Twee jaar geleden vertrok de 21-jarige Joris Koenraadt uit Tollebeek voor zeven maanden naar West-Afrika voor TPC om alle ins en outs van de aardappelteelt aan de bevolking bij te brengen. Nu twee jaar later moet nog steeds veel kennis worden overgedragen en worden bijgespijkerd aan de manier van leidinggeven. "Het cultuurverschil maakt het lastig. Het oplossen van problemen wordt daar te lang uitgesteld", vertelt Koenraadt. De Tollebeker ontmoette in Burkina Faso de plaatselijke bedrijfsleider, Stanislas Tougouma.
   
  Sinds twee maanden is de 22-jarige Tougouma in opleiding bij het Tollebeekse aardappelteeltbedrijf van de familie Koenraadt. Hier leert hij omgaan met de machines en leert hij nog meer fijne kneepjes van het vak. Koenraadt: "Aardappels zijn een luxe product in Burkina. Rijst is daar de basis. Door de droogte is het moeilijk om daar aardappels te verbouwen. Maar met de landbouwmachines die vanuit Nederland naar Afrika zijn verscheept kan een hogere opbrengst makkelijker worden bereikt. Voorheen ging daar alles met de hand, nu leren ze te werken met de Nederlandse landbouwmachines."
  Help