Belgische frituur introduceert milieuvriendelijke draagtas voor friet

January 10, 2008
De miljoenen plastic zakjes die jaarlijks worden gebruikt in de Vlaamse frietzaken, zijn Rudy Goris en Trice Verbist van frituur Tiosco al langer een doorn in het oog. Het milieubewuste koppel lanceert daarom als eerste in de provincie Antwerpe een duurzame frietdraagtas. De zakjes veroveren nu al in sneltempo het Nijlense straatbeeld.
De zakjes zijn gebaseerd op de herbruikbare exemplaren die je in de supermarkt vindt. Maar ze zijn aangepast, met de juiste afmetingen en verluchtingsgaatjes. De frieten worden wel nog altijd ingepakt in papier”, licht Trice toe.

Het koppel wil heel Vlaanderen overtuigen. En dat is niet eens zo onrealistisch, want met zijn familiebedrijf in aardappelverwerking levert het aardappelproducten aan frietzaken in heel Vlaanderen. ”We beginnen vanaf vandaag om de andere Nijlense frituren te overtuigen. Op de zakjes staat onze naam niet, dus kan je er ook mee naar andere frituren gaan. Als wij gesloten zijn toch”, knipoogt Trice. ”Na Nijlen willen we de hele provincie en zelfs heel Vlaanderen overhalen. We hebben de juiste contacten en geloven dat het kan lukken”, klinkt het enthousiast.
Sponsored Content