Farm Frites presenteert Nature's Goodness op Horecava

Farm Frites presenteert Nature's Goodness op Horecava
January 08, 2008
Op de 52ste Horecava, die gisteren zijn deuren opende in de Amsterdamse RAI, ligt het woord gezond op ieders lippen bestorven.

Frietfabrikant Farm Frites presenteert er Nature's Goodness, patat die naar eigen zeggen binnen de criteria van de schijf van vijf van het Voedingscentrum valt.

Farm Frites is sinds oktober op de Nederlandse markt met Nature’s Goodness, een patatvariant die, mits in de juiste olie gebakken, de helft minder vet en 30% minder calorieën bevat dan gewone friet.

Als de frietjes worden afgebakken in olie met ten hoogste 19% verzadigd vet, blijft dit percentage kwalijk vet in het eindproduct onder de 1%. Daarmee kwalificeren deze patatten zich als evenwaardig alternatief voor een portie gekookte aardappelen, pasta of peulvruchten op de schijf van vijf, aldus Edward van den Hurk, verantwoordelijk voor marketing in de horeca en bij instellingen.

Omdat het oog ook wat wil, wordt Nature’s Goodness geleverd in plastic zakken die van enige afstand op ouderwets jute lijken. ‘We adviseren ondernemers om een opslag van 10 à 25 cent te vragen, want de inkoop is toch wat duurder.’ Niet ieder van de intussen ruim vijftig afnemers volgt dat advies overigens op. Volgens Van den Hurk bieden sommige patatboeren de gezondere friet als extra keuze, terwijl anderen hun klanten uitsluitend het nieuwe product opscheppen.

Sponsored Content