INTERPOM | PRIMEURS 2010 op weg naar een recordeditie!

INTERPOM | PRIMEURS 2010 op weg naar een recordeditie!
September 09, 2010
De Europese vakbeurs voor de AGF-sector INTERPOM | PRIMEURS vindt plaats op 28, 29 en 30 november 2010 in Kortrijk Xpo, België. De vakbeurs staat bekend als het meest complete informatie- en ontmoetingsforum voor de hele aardappel-, groenten- en fruitbranche, van teelt tot en met verwerking. Op drie maanden voor de beurs is het recordaantal van 200 exposanten op 26.500m² in maar liefst 5 beurshallen reeds overschreden. INTERPOM | PRIMEURS 2010 is hiermee het Europese indoor topevenement van het jaar met een compleet, kwalitatief en veelzijdig aanbod voor zowel telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars van aardappelen, groenten en fruit.

Meer dan 200 exposanten

INTERPOM | PRIMEURS kende over de jaren heen een gestage groei in aantal exposanten. Ook dit jaar groeit de beurs opnieuw met 8% in aantal exposanten en maar liefst 15% in beursoppervlakte t.o.v 2008. Op vandaag zijn standhouders uit negen verschillende landen ingeschreven en zijn bijna zo goed als alle beschikbare standen verhuurd.

Zowel de kwaliteit en duidelijke focus van de beurs, het trouwe bezoek van Europese AGF professionals als de sterke groei van de Belgische aardappelverwerkende industrie zijn hieraan wellicht niet vreemd.

Opmerkelijk is dat de Belgische aardappelverwerking de magische kaap van de 3 miljoen ton aardappelen als grondstof voor voorgebakken frietjes, pureeproducten, chips, vlokken en granulaten zal overschrijden. Daarmee voegt België zich tot de selecte groep van landen die meer dan 3 miljoen ton aardappelen op jaarbasis verwerken: Nederland en Duitsland. België blijkt daarbij de sterkste groeier, zeker wat de wereldwijde export van de aardappelproducten betreft.
Sponsored Content