Nederlandse fastfood sector stunt met aanbiedingen en wil besparen op inkoop

  • News
  • Food Trends
  • Nederlandse fastfood sector stunt met aanbiedingen en wil besparen op inkoop
November 18, 2010
De fastfoodsector wil de omzet opschroeven. Dat pakken ze anders aan dan de rest van de horecasector. Wat opvalt bij deze sector is dat er een actieve aanpak richting de gast is. Fastfood ondernemers stunten bijvoorbeeld veel meer dan collega’s met acties en aanbiedingen.

Dat blijkt uit de Horecabarometer van het Bedrijfschap Horeca en Catering, uitgevoerd door Synovate. Het onderzoeksinstituut vroeg ondernemers onder andere welke maatregelen ze nemen om het bedrijfsresultaat te verbeteren.

Veel vaker dan andere horecaondernemers, zeggen de fastfood ondernemers te willen stunten met acties en aanbiedingen. 57 procent van de fastfood ondernemers wil meer acties en aanbiedingen op de markt brengen, terwijl maar 41 procent van de ondernemers in de drankensector daar voor te porren is.

Andere maatregelen om het bedrijfsresultaat op te schroeven zijn besparen op energie en inkoop en het organiseren van activiteiten.

De fastfoodsector doet het in vergelijking met de rest van de horecasector relatief goed. De omzetontwikkeling zit in het derde kwartaal (in vergelijking met vorig jaar) 0,6 procent in de plus. In de hele sector ligt dit percentage op 0,3 procent.
Sponsored Content