Avebe overweegt stappen tegen Chinese heffingen op EU zetmeel import

  • News
  • Ingredients
  • Avebe overweegt stappen tegen Chinese heffingen op EU zetmeel import
September 25, 2011
De Nederlandse zetmeelproducent Avebe is aan het kijken of ze stappen kunnen ondernemen tegen de importheffingen die China eerder deze maand invoerde. China schroefde deze verder op als actie tegen de gesubsidieerde Europese zetmeelteelt. Deze komen bovenop de bestaande tarieven om zetmeeldump vanuit de EU tegen te gaan.

Johan Russchen, woordvoerder van Avebe, vertelde tegen FoodNavigator.com dat het bedrijf ‘niet begrijpt waarom het onderzoek gestart is’ sinds de EU toch al van plan is om volgend jaar te stoppen met de subsidies. daarmee verwijst Russchen naar het onderzoek dat China uitvoerde om te kijken of de eiegen industrie benadeeld wordt door de EU subsidies.

‘We onderzoeken of legale stappen gezet kunnen worden’, voegt Russchen toe. John Clancy, woordvoerder van de Europese Commissie voor de afdeling handel, laat in een gemailde verklaring weten teleurgesteld te zijn over de actie: ‘De EU betreurt de invoering van de antisubsidie heffingen tegen de import van aardappelzetmeel uit de EU.’

Hij bevestigt dat de steunregelingen van de EU in 2012 volledig verleden tijd zullen zijn.
Sponsored Content