• English
  • Español
  • 简体中文
  • Nederlands

Minder zout in Lay’s Superchips, Lay’s Light, Lay’s Sticks en Duyvis

 Lay's Superchips Simply Natural
March 24, 2011
PepsiCo Nederland heeft afgelopen week het zoutgehalte van Lay’s Superchips, Lay’s Light, Lay’s Sticks en Duyvis met een kwart verminderd.

PepsiCo Nederland verbetert en vernieuwt zijn producten voortdurend zodat deze niet alleen beter smaken maar ook beter zijn qua samenstelling.

Door het verder doorvoeren van significante zoutverlagingen zonder concessies te doen aan smaak bevestigt PepsiCo Nederland opnieuw zijn marktleiderschap.

Vorig jaar werd het zoutgehalte al met 25% verminderd in enkele andere Lay’s producten, zoals Lay’s Naturel, Paprika en Cheese Onion.

Al in 2007 was PepsiCo Nederland met Lay’s de eerste chipsfabrikant die al zijn chips ging bereiden in zonnebloemolie waardoor de chips 70% minder verzadigd vet bevatten. Een innovatie die door vrijwel de hele markt werd gevolgd.

“Wij zijn er trots op dat we er in geslaagd zijn om de juiste receptuur te ontwikkelen die voldoet aan onze eisen en dezelfde smaak kan garanderen die consumenten van ons gewend zijn. Dat is namelijk nog niet zo eenvoudig. Mensen waarderen onze producten voornamelijk om de lekkere smaak maar zijn tegelijkertijd steeds meer bewust bezig met hun gezondheid. Zij realiseren zich vaak niet dat vet, zout en suiker belangrijke smaakmakers zijn. Als je deze ingrediënten eruit haalt moet je alles uit de kast halen om dezelfde smaak te garanderen. Naast smaak is zout van belang voor de structuur van onze producten. Dat het ons is gelukt, is een belangrijke ontwikkeling waarvan ik verwacht dat de markt ons weer zal volgen,” aldus Richard den Hollander, General Manager PepsiCo Nederland.
Companies in this Article
PepsiCo Europe Sub-Saharan Africa (ESSA) includes all of our beverage, food and snack businesses in Europe and Sub-Saharan Africa.