Food Innovation Online Corp

You are here

Nieuw veelbelovend aardappelras: Vales Sovereign

Voor het eerst biedt de aardappelleveranchier Greenvale AP een beperkte hoeveelheid pootgoed van het ras Vales Sovereign aan op de vrije markt.

Het gemakkelijk te verbouwen ras is sinds de lancering van vijf jaar geleden ontzettend populair. Het aardappelras is de nummer 1 onder de voorverpakte witvlezige aardappelen en werd in 2008 gekroond tot Tesco's beste nieuwe ras in de categorie verse producten.
 
Het is een belangrijk vroeg aardappelras, gekruist door het James Hutton Institute als een onderdeel van het veredelingsprogramma van Greenvale AP. De Vales Sovereign is een veelzijdige aardappel, die ideaal is voor algemeen gebruik of om te bakken, maar ook uitstekend gepoft kan worden.

David Rankin, Greenvale AP's directeur voor pootgoed verwacht dat de Vales Sovereign in 2012 in de aardappeltop 20 in het Verenigd Koninkrijk zal staan.
 
"Vales Sovereign is een ideale ras voor Schotse telers. Dit soort groeit op een bodem met weinig of geen irrigatie en heeft een uitstekende resistentie tegen schurft, wat erg praktisch is voor de Schotse telers die vorig jaar een zeer nat groeiseizoen ondervonden. Telers kunnen elk seizoen rond de £400 per ha besparen aan irrigatiekosten. Vales Sovereign is verder bestand tegen ziekten. Tenslotte heeft Vales Sovereign een lagere hoeveelheid stikstof nodig dan vergelijkbare soorten."
 
Voor contact:
Becky Johnston
Telefoonnummer: + 44 [0] 20 8892 5665     
Email:becky.johnston@mustardcommunications.co.uk
Companies in this Article
Greenvale AP  is UK’s leading supplier of fresh potatoes. Next to three state of the art potato-packing operations situated in Shropshire, Berwickshire and Cambridgeshire, Greenvale AP operates a specialist factory in Cambridgeshire that is dedicated to the production of mashed potato trading under the Greenvale Foods Ltd banner.
Share
Companies
Where