VION verkoopt Oerlemans Foods aan H2 Equity Partners

VION verkoopt Oerlemans Foods aan H2 Equity Partners
March 11, 2014

VION en H2 Equity Partners hebben bekend gemaakt dat ze een overeenkomst zijn aangegaan voor de voorgenomen verkoop van Oerlemans Foods aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Oerlemans Foods is producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten.

De verkoop vloeit voort uit de herziene strategie van VION. Bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten worden gedesinvesteerd.

Oerlemans Foods heeft een zelfstandige positie binnen VION.

H2 ziet ernaar uit om Oerlemans, met haar uitstekende uitgangspositie, als onderneming verder te versterken, zowel vanuit haar Nederlandse als Poolse operaties. De Ondernemingsraad van Oerlemans Foods is geïnformeerd over de voorgenomen verkoop.

Partijen verwachten de transactie in het tweede kwartaal 2014 af te kunnen ronden na het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Oerlemans Foods

Oerlemans Foods is een gespecialiseerde producent en leverancier van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. De onderneming heeft een omzet van circa € 135 miljoen en biedt werkgelegenheid aan 740 medewerkers. Met een assortiment van meer dan 1.000 producten en de merken Oerlemans, Keizer, Bio+ en Bauer richt Oerlemans Foods zich op de internationale foodservice, retail- en industriële markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo (NL) met productiebedrijven in Nederland en Polen.

VION

VION is een internationaal opererend Nederlands foodbedrijf. VION Food produceert en verwerkt hoogwaardige varkensvlees- en rundvleesproducten in Nederland en Duitsland. Het levert klantspecifieke producten en innovatieve concepten aan retail-, industriële- en foodserviceklanten in de thuismarkten Nederland, Duitsland en de rest van de wereld. VION Food realiseert met circa 13.000 medewerkers een omzet van € 6,5 miljard. VION is niet beursgenoteerd en heeft één agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) met circa 16.500 leden.

H2 Equity Partners

H2 Equity Partners, opgericht in 1991, is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met een hoofdkantoor in Amsterdam. H2 beheert een vermogen van circa € 500 miljoen en investeert in middelgrote ondernemingen in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. H2 voegt waarde toe aan haar portfoliobedrijven door naast kapitaal ook operationele ondersteuning en ervaring te verschaffen. H2 heeft een bewezen track record in het bouwen van sterke ondernemingen met duurzame winstgevende groei.

Sponsored Content