Prima weer tijdens bezichtiging demonstratieveld EUROPLANT Aardappel B.V.

Prima weer tijdens bezichtiging demonstratieveld EUROPLANT Aardappel B.V.
July 19, 2011
Hoewel het flink geregend had, konden de telers afgelopen donderdag onder droge omstandigheden (binnen, zie foto) de resultaten van de pootgoed rassen van het demonstratieveld van EUROPLANT beoordelen.

Sinds 2004 jaar is EUROPLANT actief in Nederland. Ben Bredek, medewerker van het eerste uur, begon destijds de productie en de vermarkting van de EUROPLANT rassen in Nederland en België. Vanwege de groei van de activiteiten was versterking al snel gewenst, André Steenhuis startte vier jaar geleden als buitendienst medewerker productie. In de herfst van vorig jaar is het team wederom versterkt en werd een kantoor betrokken in Heerenveen. Jan Janse verzorgt de export op Noord Afrika en is met Ben Bredek mede verantwoordelijk voor de vermarkting in Nederland en België. Peter Kreijger is verantwoordelijk voor de introductie en export van de EUROPLANT rassen in het Midden Oosten en Verre Oosten.

EUROPLANT Aardappel B.V. had een goed jaar. De gemiddelde telersprijs A tot en met S herfst los, komt uit op € 31,70 per 100 kg, met een flinke uitschieter naar € 38,- (E prijs) voor het ras JELLY, één van de succesvolle nieuwe rassen van EUROPLANT. Niet alleen in Europa, maar ook op praktisch alle exportmarkten is dit ras zeer gevraagd.

EUROPLANT Aardappel B.V. is een zelfstandige dochter van EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH uit Lüneburg, Duitsland. De gehele Europlant groep produceert en vermarkt jaarlijks 250.000 ton pootgoed, in meer dan 50 landen. Het rassenpakket omvat ruim 100 commerciële rassen. Allians, Milva, Laura, Red Fantasy en Rumba zijn populaire rassen van EUROPLANT.
Sponsored Content