Interpom | Primeurs 2012: Een compleet informatie- en ontmoetingsforum

April 17, 2012
De 16e editie van Interpom | Primeurs zal plaatsvinden van zondag 25 tot en met dinsdag 27 november 2012 in Kortrijk Xpo (België). Interpom | Primeurs staat bekend als een compleet informatie- en ontmoetingsforum voor de hele aardappel-, groente- en fruitbranche (AGF) in Europa, van teelt tot en met verwerking.
Het aanbod, de sterke focus op kwaliteit, het professionele karakter en de gemoedelijke sfeer op de beurs weten de volledige branche uit Europa en ook steeds meer uit de andere continenten om de twee jaar te mobiliseren naar Kortrijk Xpo. De jongste editie van Interpom | Primeurs in 2010 telde 225 exposanten (een stijging van 21% of één extra hal) uit 11 landen en noteerde met 14.059 bezoekers uit 25 landen een record aantal bezoekers.
Grote tevredenheid over de editie 2010 werd meteen duidelijk weerspiegeld in de inschrijvingen die de organisatie mocht ontvangen voor INTERPOM | PRIMEURS 2012. Op meer dan 7 maanden voor opening, telt de beurs maar liefst 180 exposanten die samen 12.000m² standoppervlakte innemen en is de standoppervlakte van de vorige editie al geëvenaard.
Er werd alvast opnieuw een extra hal voorzien om tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar supplementaire standoppervlakte. Interpom | Primeurs 2012 wordt dus nog groter dan voorheen en bezet zo het volledige beurscomplex van Kortrijk Xpo.
Om vernieuwing in de aardappelsector aan te moedigen en in de kijker te zetten, werd in 2010 de Inno Potato Award in het leven geroepen als opvolger van de Belgian Potato Quality Award. Ook in 2012 beloont de Inno Potato Award de toepassing van innovaties op het landbouwbedrijf.
Aardappeltelers in Vlaanderen en Wallonië kunnen - eventueel samen met een leverancier of afnemer - een recent toegepaste innovatie op hun bedrijf voorstellen: een innovatie in de teelt, bewaring en mechanisatie. In tegenstelling tot de vorige editie worden de winnaars niet enkel gekozen door collega-aardappeltelers.
Alle informatie over de Inno Potato Award (inschrijving, deadlines, enz.) is terug te vinden op de website www.innopotato.be.
Het volledige programma van Interpom | Primeurs wordt vanaf de zomer 2012 bekend gemaakt.