Lamb Weston Meijer investeert 20 miljoen in nieuwbouw aardappelontvangst in Kruiningen

Lamb Weston Meijer investeert 20 miljoen in nieuwbouw aardappelontvangst in Kruiningen

Lamb Weston Meijer investeert 20 miljoen in nieuwbouw aardappelontvangst in Kruiningen

March 04, 2014
Lamb Weston / Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken, investeert 20 miljoen euro in haar grootste fabriek in het Zeeuwse Kruiningen. In een nieuwe, state-of-the-art aardappelontvangst- en sorteerruimte wordt een volledig geautomatiseerd aardappelsorteerproces geïmplementeerd.

Om deze plannen te verwezenlijken worden diverse oude productie-gebouwen vervangen door één, volledig op de toekomst gebouwde, aardappelontvangst- en sorteerruimte.

Na oplevering, medio 2015, zal het complexe aardappelsorteerproces aanzienlijk simpeler en efficiënter verlopen. Hiertoe worden meerdere volledig geautomatiseerde aardappelsorteerlijnen geïnstalleerd. In Kruiningen gebeurt het straks in één vloeiende lijn: van binnenkomst en sorteren van de aardappelen tot het verwerken in de fabriek.

Een smaak- en spraakmakend bedrijf

Deze zeer eigentijdse nieuwbouw ondersteunt de ambitie van Lamb Weston / Meijer om een hoge standaard in de markt te zetten, zowel qua producten als productiefaciliteiten. Daarbij stelt het nieuwe proces het bedrijf in staat om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten en –concepten.

Investeren in de toekomst

Met deze investering toont Lamb Weston / Meijer aan dat men continu investeert in de optimalisatie van processen en activiteiten. Mede hierdoor versterkt het bedrijf haar leidende positie in de internationale markt van aardappelproducten, wordt de service aan klanten verder verbeterd en bouwt men aan een nog prettiger werkplek.
Sponsored Content