Friet wordt steeds vaker online bestelt.

Friet wordt steeds vaker online bestelt.
August 07, 2011
Nederlandse snackbars zijn hun maaltijden massaal online gaan aanbieden. Het aantal snackbars dat een bestelmogelijkheid via internet is gestart groeide het afgelopen jaar met 55 procent. Dat blijkt uit verkoopcijfers van de online maaltijdservice Just-Eat.nl, met ruim 2500 aangesloten restaurants een van de grootste online maaltijdservices in Nederland.

De mogelijkheid om via internet bij de snackbar te bestellen vindt gretig aftrek bij de hongerige surfer: Het aantal online bestelde snacks groeide het afgelopen jaar explosief,  met maar liefst 79 procent. “En dat is niet alles. In de top tien van restaurants met de meeste orders, zien we steeds vaker snackbars: op dit moment worden drie van de tien plekken ingenomen door een snackbar of cafetaria”, vertelt Laurens Groenendijk van Just-Eat Benelux.

De reden dat snackbars zwichten voor het web is volgens Groenendijk tweeledig. “Enerzijds kiest de klant voor gemak;mensen hebben geen zin om een kwartier in de rij te staan voor een kroketje.” Een meer voor de hand liggende reden is volgens Groenendijk het genereren van een hogere omzet. “Een logische stap voor restaurants en snackbars is uit te breiden met een bezorgservice. De laatste jaren zie je dat eigenaren er dan direct voor kiezen dat via internet te doen: tegen relatief lagere kosten heb je meteen een gigantisch bereik.”

Friet is goed voor 20% van de online bestellingen en staat daarmee op een gedeelde tweede plaats, samen met de frikandel. (De hamburger staat nummer 1)
Sponsored Content