Verantwoord Ondernemen: McCain Foods haalt weer twee doelstellingen

Verantwoord Ondernemen: McCain Foods haalt weer twee doelstellingen
June 13, 2011
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een speerpunt voor McCain.

Jean Bernou, – Voorzitter McCain Continental Europe zegt over Verantwoord Ondernemen:

“Al die jaren dat we al bestaan, hebben we oog gehad voor de impact van onze activiteiten op de mensen, het milieu en de economie van de landen waar we aanwezig zijn.

Het hoeft daarom niet te verbazen dat we in 2007 hebben besloten een nog ambitieuzer programma in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) te ontwikkelen.

We hebben 11 duidelijke engagementen vastgelegd die we tegen 2012 willen waarmaken. Ze weerspiegelen onze houding tegenover de Mensen, het Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.”


Nu heeft McCain opnieuw twee van haar doelstellingen bereikt:
  • McCain heeft een aanzienlijke reductie gerealiseerd op water en energie: er wordt nu maar liefst 11% minder water en 11% minder energie verbruikt bij de productie van onze aardappelproducten! Dit resultaat overtreft zelfs de MVO toezeggingen van McCain op dit gebied.
  • Daarnaast levert McCain bijvoorbeeld in andere Europese landen nieuwe, niet-voorgebakken aardappelproducten die de volledige natuurlijke voedingswaarde van aardappelen leveren. Bijvoorbeeld heerlijke vriesverse pureeschijfjes voor de combi steamer of magnetron.

Onlangs bezocht Omroep Zeeland McCain in Lewedorp om de meest actuele innovaties op het gebied van duurzaamheid in beeld te brengen. Bekijk de video

Sponsored Content