Advanced Search
TOMRA demonstreert de Field Potato Sorter tijdens PotatoEurope

De Field Potato Sorter (FPS), die later deze week op PotatoEurope in Belgie gedemonstreerd zal worden door TOMRA Sorting Solutions Food

Boeren, telers en producenten die hun sorteerproces wensen te optimaliseren, moeten zeker en vast een bezoekje brengen aan PotatoEurope, waar TOMRA Sorting Food de Field Potato Sorter zal demonstreren.

Dit unieke openlucht aardappelevenement vindt plaats op 2 en 3 september 2015, in Rue de Mourcourt 2 in Kain, nabij Doornik. Het TOMRA team zal u verwelkomen op stand T78.

TOMRA’s Field Potato Sorter (FPS) sorteert ongewassen aardappelen en maakt gebruik van multi-spectrale technologie om aardkluiten en stenen te scheiden van de aardappelen. TOMRA maakt reeds meer dan 15 jaar gebruik van dit hoogtechnologisch snufje voor andere sorteertoepassingen. Aan de hand van deze technologie kunnen de exacte biologische kenmerken (en hun samenstelling) van de aardappelen geanalyseerd worden, waardoor kluiten, stenen en ander vreemd materiaal verwijderd worden. De aardappelen worden rechtstreeks van het veld gesorteerd.

Steve Raskin, Sales Directeur EMEA bij TOMRA Sorting Food:

“Bezoekers van Potato Europe zullen met hun eigen ogen de superieure mogelijkheden van de Field Potato Sorter kunnen bekijken en vergelijken met de standaard mechanische sorteersystemen,”
De FPS draait reeds meer dan drie seizoenen succesvol bij verschillende aardappeltelers en verwerkers in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, op zowel pootgoed als consumptieaardappelen.

De FPS levert de aardappelverwerkende industrie en oogstbedrijven een aanzienlijke kostenbesparing op door dalende loon- en opslagkosten, verbeterde productkwaliteit en een verhoogd rendement.

Deze besparingen worden nog versterkt doordat de FPS moeilijk te vinden arbeidskrachten vervangt, die voordien verantwoordelijk waren voor het handmatig inspecteren van de productstroom voordat die naar de winteropslag ging. Een bijkomend pluspunt van de FPS is dat het een hoge capaciteit kan verwerken en lage onderhoudskosten heeft. De sorteerder is flexibel en eenvoudig te bedienen.

Meer informatie over TOMRA’s Field Potato Sorter is te vinden op www.tomra.com/fps
Help